Skip to main content

Finndoff gjør det litt mer gøy å være arkitekt

Gode nyheter for arkitektbransjen og vår samarbeidspartner Finndoff! Enda en ny bransje åpner for å la Finndoff hjelpe de å finne nye anbud på en enkel og rimelig måte: Arkitektbedriftene har inngått fordelsavtale med Finndoff.

Det er ikke til å komme fra at det har vært laber aktivitet i det private markedet for arkitekttjenester i en tid nå. Den gode nyheten er at det fortsatt står til liv i det offentlige markedet. 
I 2023 ble det utlyst mer enn én offentlig anbudskonkurranse av relevans for arkitekter hver eneste dag (sjekk selv her) på doffin.no, og trenden har holdt seg: I de to første månedene av 2024 ble det utlyst 68 konkurranser. 

Så da må du bare huske å stikke innom doffin.no et par ganger hver dag for å holde deg oppdatert på hva som skjer? Ikke nødvendigvis.

Riktig segment for Finndoff

Det finnes nemlig et verktøy som gjør jobben enklere og bedre enn som så: Finndoff.no. De har nylig inngått en avtale med Arkitektbedriftene, som sikrer gunstige betingelser for deres medlemmer, og gjennom denne avtalen kan arkitektkontorer over det ganske land få daglige varsler om anbud som er relevante for deres virkeområde og ekspertise eller spesialfelt.

– Vi har observert at arkitektbransjen er et segment i det offentlige innkjøpsbildet som absolutt kan dra nytte av varslingstjenestene som vi i finndoff.no tilbyr, og vi gleder oss veldig til å hjelpe foretakene som er medlem i Arkitektbedriftene med å navigere i dette landskapet, sier Hjalmar Vesty Bøe, daglig leder i Finndoff.no.

Han forteller at Finndoff samarbeider med eksperter på offentlige innkjøp, og har satt opp søk som er skreddersydd for å hjelpe arkitekter med å navigere på best mulig måte i jungelen av offentlige innkjøp.

– I utgangspunktet kan det være krevende å finne ut av hva som er de riktige CPV-kodene og nøkkelordene som må brukes for på den ene siden å ikke drukne i irrelevante kunngjøringer, og på den andre siden ikke å gå glipp av konkurranser som ditt arkitektkontor absolutt burde visst om og deltatt i, sier han.

Bedre og billigere

Finndoffs tilbud til arkitektene er med andre ord en ‘plug-and-play’-løsning som gjør at du bare kan fortsette med virksomheten som vanlig, og vente på at neste spennende mulighet dukker opp i mailboksen. Når det er sagt, har du likevel full frihet til å justere på parameterne for varslingen, og PLUSS-kunder kan få individuell tilpasning av sin varsling når som helst.

Mange som er kjent med offentlige anbudskonkurranser vil kanskje vite at Finndoff ikke er alene om å tilby en slik varslingstjeneste. Bøe understreker imidlertid at konkurrentene er veldig mye dyrere, og til dels har et svært annet fokus for sine løsninger.

– Det må være lov å si at konkurrerende løsninger gjennom de siste årene har flyttet stadig mer fokus over mot aktørene på innkjøpssiden. Dette har sikkert vært nyttig for de kommunene og fylkeskommunene som bruker tjenestene deres, men behovene og ønskene til tilbyderne har da kommet stadig mer i bakgrunnen, sier han.

– Ikke minst gjelder dette hvordan løsningene er priset. Det har derfor vært et mål for oss å utvikle en tjeneste som vi prismessig kunne legge på et nivå som er fornuftig også for mindre aktører. Det tror vi tjener både kommunene og det lokale næringslivet i Norge godt, slår Bøe fast.

Hvis du er medlem i Arkitektbedriftene og interessert i å registrere deg for en gratis prøveperiode, med spesialpriser og skreddersydd anbudsvarsling for arkitektbransjen, kan du gjøre det her.