Skip to main content

KUNDEHISTORIE OM LIDENSKAP OG DRØMMER

Innerst i Ofotfjorden, nærmere bestemt Narvik, omgitt av dype fjorder og steile fjell, har Kuraas-familien drevet kjøttproduksjon siden 1926. Historien om Kuraas AS er historien om lidenskap og drømmer. Lidenskap for kjøtt, og en drøm om å dele det med folket. I dag drives bedriften av 4. og 5. generasjon Kuraas og har en årlig omsetning på ca. 250 millioner kroner. 

Nord-Norge er hovedmarked, men bedriften er i dag etablert som en landsdekkende breddeleverandør av kjøttprodukter gjennom grossist og kjeder. Kuraas har sanket en rekke medaljer gjennom flere år NM i Kjøttprodukter. Dette er en prestisjefylt konkurranse hvor fagfolk tester hvert enkelt produkt etter kriterier som råvare, utseende, lukt, smak og konsistens.
Også offentlig sektor er viktig for bedriften. Her leveres det kjøttprodukter til diverse storkjøkken. For å holde seg orientert om nye offentlige anbud benytter bedriften Finndoff.
Som markedssjef Kenneth Kuraas sier: – Vi liker Finndoff anbudsvarsling fordi det er en rimelig tjeneste med god presisjon. Vi vet at det er mennesker med høy kompetanse om offentlige anskaffelser og teknologi som står bak selskapet. Ved at vi får rask beskjed om nye anbud i Doffin har vi maksimal tid til å gjøre tilbud ferdig i god tid før tilbudsfrist. Vi har også i flere tilfeller benyttet Din Anbudshjelp AS for praktisk anbudshjelp. Å få hjelp til både å finne og vinne anbud er en super kombinasjon i en travel hverdag.

Når vi spør Kenneth om det er noe han savner når det gjelder kunngjøring av offentlige anskaffelser. Absolutt, sier han – vi synes at særlig de større offentlige virksomhetene burde bli flinkere til å dele opp anskaffelsene i flere delkontrakter. Det vil styrke markedsmulighetene for regionale bedrifter, hindre monopoldannelser, gi positiv klimaeffekt og bedre forsyningssikkerheten. Sistnevnte er kanskje spesielt viktig i en situasjon med klimaendringer og en mer usikker verdenssituasjon.