Skip to main content

Miljøkrav – Enovastøtte til kjøp av elvarebil

I mange anbudskonkurranser er innfrielse av miljøkrav en betingelse for å oppfylle kvalifikasjonskravene. I tillegg kan tilbydere få ekstra score hvis tildelingskriteriene er utformet slik at krav som berører miljømessige sider ved leveransen er ett av de kvalitative tildelingskriteriene for å identifisere det tilbudet som er det økonomisk mest fordelaktige tilbudet.

Anskaffelse av elektrisk varebil kan derfor være med på å styrke bedriftens muligheter til  å vinne anbud.  Nå kan en bedrift få inntil 50 000 kroner i klimarabatt fra Enova hvis bedriften velger en helelektrisk varebil, men du MÅ huske å søke om støtte før du bestiller bilen.

Fra tilbudet ble gyldig 27. august, har Enova gitt ulike norske bedrifter støtte til innkjøp av 2503 elektrisk varebiler.

– Responsen har vært kjempegod, sier Daniel Milford Flathagen, kommunikasjonsrådgiver i Enova.

Han forteller at et vell av små og store aktører i alle bransjer har søkt og fått innvilget støtte.

– En stor del står leasingselskapene for. Det overrasker oss ikke, det er positivt at de vil tilby elektriske varebiler til sine kunder, sier Flathagen.

Hvor mye støtte man kan få, er regnet ut etter motorkraften på bilen. Med effekt på under 80 hk, er støtten 15.000 kroner. Mellom 80 og 120 hk tilsier 25.000 kroner i støtte, mens varebiler på over 120 hk kan få 50.000 kroner i støtte. I tillegg kan man få 5000 kroner i støtte til fastmontert lader.

– Det er en automatisk søkeprosess, det er ingen saksbehandlere som sier ja eller nei. Dette går på noen minutter, sier Flathagen. – Alle som får til å søke, får ja. Vi har ikke lov til å gi støtte til selskaper som er i økonomiske vansker, så vi gjør en sjekk av dette først, sier Enova-rådgiveren.

Her kan du lese mer om hvordan Malermester Blakstad opplever deres elektriske hverdag i Trondheim.

Her kan du søke om støtte.

 

Kilder:
tu.no
enova.no