Skip to main content

Når avvikler du ferie? Juni har flest anbudskunngjøringer!

Historien gjentar seg hvert år. Tidligere års statistikker viser at juni er den travleste kunngjøringsmåneden. Sannsynligvis vil årets juni vise mellom 1.500 og 1.700 anbudskunngjøringer i Doffin når måneden er passert. Den første uken i juli har også mange kunngjøringer. Er din bedrift forberedt til å besvare anbudsforespørsler eller er dere da på vei inn i feriemodus? For leverandører kan nemlig juni være den måneden som skaper flest forretningsmuligheter i det offentlige markedet: Mange kunngjøringer i kombinasjon med at bedrifter er i ferd med å gå i feriemodus gir mindre konkurranse pr. utlysing. I praksis forventer innkjøperne at ferdige tilbud skal ligge på bordet i august. Det betyr at juli må brukes til tilbudsjobbing.

Tidligere års statistikker viser videre at august er den måneden i året med færrest antall kunngjøringer. Kanskje du heller bør vurdere å ta ferien din i august?

Du er forøvrig velkommen til å ta kontakt med Din Anbudshjelp. Vi er beredt til å hjelpe deg med utarbeidelse og innlevering av tilbud både i juli og august!