Skip to main content

Nytt verktøy for leverandører til kommunalt marked

By 05/02/2015februar 12th, 2015Nyheter

Hvilke firmaer handler din kommune av og for hvor mye? Det kan du nå finne ut av via en nyutviklet database.

Leverandørdatabasen som  er utviklet av Kommunal Rapport inneholder opplysninger om alle selskaper som leverer varer eller tjenester til kommunene.

– Det er første gang noen har samlet disse offentlige opplysningene om det kommunale markedet. Den gjør det mulig å kartlegge hvem som er de største leverandørene i de ulike kommunene, og hvilke kommuner de ulike leverandørene står sterkt i, sier nyhetsredaktør Ole Petter Pedersen, i Kommunal Rapport.

Så langt inneholder databasen uttrekk fra regnskapssystemet i 344 kommuner for 2012 og 2013. Den skal oppdateres årlig og vil etter hvert også omfatte fylkeskommunene. Målet var i utgangspunktet å få en oversikt over det kommunale markedet. Målgruppen er særlig leverandører og kommunale innkjøpere. Men også revisorer, kontrollutvalg og andre kan ha interesse av å ettergå kommunens leverandører, tror Pedersen.

Ved å kombinere denne leverandørdatabasen med analyse av historiske utlysinger i Doffin kan din bedrift også kontrollere at kommunene konkurranseutsetter sine innkjøp i henhold til Lov om offentlige anskaffelser. Store innkjøp fra gitte leverandører uten forutgående konkurranseutsetting i databasen Doffin er et dårlig tegn! Din Anbudshjelp AS assisterer bedrifter som ønsker oversikt og analyse av historiske anbudskunngjøringer i Doffin helt tilbake til 2003. Kontakt oss på tlf. 900 77 580.